Magamról

Hello!

I’m Melinda Kovalik, but just call me Mel. Pleased to meet You! 🙂

Több mint 25 éve foglalkozom az angollal és talán nem véletlen, hogy amióta az eszemet tudom, minden egyes munka, amit életemben végeztem, valamiképpen ehhez a nyelvhez kapcsolódott. Talán ez az örök szerelem vezetett el végül a nyelvoktatáshoz is.

10 éves lehettem, amikor angolul kezdtem tanulni és még érettségi előtt komplex középfokú nyelvvizsgát tettem, amelyre egyedül készültem fel. 

Többek közt Beatles-ön, Elvis Presley-n és Deep Purple-ön szocializálódtam (zenész édesapám gyűjteménye jóvoltából) és tiniként rengeteget tanultam egyéb angol nyelvű dalokból, musicalekből, mivel magam is folytattam komoly- és könnyűzenei tanulmányokat több mint egy tucat éven át. A zene nyelvoktatásba való integrálását magam is gyakorlom és meggyőződésem, hogy sok nyelvi készség fejlesztéséhez az egyik leghatékonyabb módszer.

2004-ben angol-magyar nyelvű idegenvezetői OKJ-s szakképesítést szereztem, 2011-ben pedig végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának angol-kommunikáció mester szakpárján. Egyetemi tanulmányaim alatt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának USF (University of San Francisco) ösztöndíj programjában önkéntes mentorként tevékenykedtem 2 évig. Diplomamunkám a Beatles együttes brit és magyar sajtófogadtatásának összehasonlítását tárgyalta.  2013-ban, már néhány év nyelviskolai és céges nyelvoktatási tapasztalattal egy nemzetközi tanárképzésben vettem részt, amelyben Merit eredménnyel Teaching English as a Foreign Language (CELTA equivalent TEFL certificate) angol nyelvtanári diplomát szereztem. Ez az oklevél lehetővé teszi, hogy csatornanyelv beiktatása nélkül bármely országban angol nyelven taníthassak angolt.
A második idegen nyelvem a spanyol, amelynek tanulását autodidakta módon kezdtem el, majd magántanárnál és az Universidad Pablo de la Olavide nevű egyetemen csiszolgattam Sevilla-ban a középfokú nyelvvizsgáig. Imádom Spanyolországot és kultúráját, kifejezetten a flamenco-t, az andalúz ételeket és éghajlatot nemkülönben.

Az utóbbi 15 évben a következő területeken tettem szert tapasztalatokra:

ANGOL NYELVOKTATÁSI SZAKMAI TAPASZTALAT: General English, Business English, HR English, English for Tourism, Dental English, Legal English, Callan Method, Language Course Leader, Language Exam Trainer (CEF B2-C1), Private English Tutor of Adults and Children, Translator/Interpreter, video tutor

ANGOL NYELVOKTATÁS NYELVISKOLÁKBAN: Cosmopolitan, International Language Centers, Peregrinus Nyelviskola, Angol Nyelviskola Budapest (most Euro), Tudomány Nyelviskola, magán középiskolák

ANGOL NYELVOKTATÁS CÉGEKNÉL: felsővezetők, orvosok, szakemberek, alkalmazottak stb. oktatása – Ericsson, Studio 4, DIS Security, Imperial Tobacco, Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet, Linear Solution, K&H Bank stb.

ANGOL NYELVOKTATÁS MAGÁN ÚTON: sikeres állásinterjú és nyelvvizsga tréningek, kommunikációs tréningek, magán angol nyelvtanfolyamok, korrepetálás, angolos BLOG szerkesztése és újabban indítottam egy angol oktató csatornát a YouTube-on ANGOL VLOG néven.

FORDÍTÁS/TOLMÁCSOLÁS: Wartime Witness Productions, Herbadent Biológiai Fogászat, Boscolo Hotels Budapest, Café and Event Kft. stb.

IDEGENVEZETÉS/SEGWAY OKTATÁS: Segway Tours Budapest

RENDEZVÉNYSZERVEZÉS: Boscolo Hotels Budapest, Café and Event Kft.

FELSŐVEZETŐI ASSZISZTENCIA: International Mergers and Acquisition Ltd.

Jelenleg egyéni vállalkozó státuszban magán angol nyelvtanárként és kétnyelvű idegenvezetőként funkcionálok.

Ha a fentiek alapján bármiben a segítségedre lehetek, ITT megtalálsz!

Kovalik Melinda
Kovalik Melinda angoltanár
Blog
YouTube
YouTube